Nieuwsbrief

Najaar 2018

Het Rapport najaar 2018def.pdf

Nieuwsbrief Het Rapport najaar 2018

De eerste nieuwsbrief van dit schooljaar besteedt aandacht aan de vernieuwde samenstelling van de scholengroep en de recent uitgewerkte missie en visie.

Op het vlak van onderwijsbeleid is de invoering van de nieuwe eindtermen voor de eerste graad toch wel een mijlpaal in de modernisering van het secundair onderwijs. We staan stil bij de belangrijkste punten van deze vernieuwing. Er is bovendien een begrippenlijst toegevoegd om de vele nieuwe begrippen te duiden.

Onlangs verscheen in de pers dat hoogbegaafde leerlingen het niet altijd gemakkelijk hebben in de klas. In onze scholengroep is er zeker aandacht voor deze specifieke doelgroep.

Dat al onze scholen hun warm hart tonen in deze periode blijkt overduidelijk. Het aantal initiatieven voor het goede doel is amper te volgen. Een dikke pluim voor de enorme inzet van personeelsleden en leerlingen!

Tot slot hebben jullie al kunnen ervaren dat onze scholengroep al verschillende initiatieven genomen heeft om jullie te informeren over de vernieuwde privacywetgeving. In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste do's and don'ts nog even op een rijtje.

Veel leesplezier!